maandag 23 juni 2014

Concertverslag 21 en 22 juni

Airchestrianen, wat een prachtige zomerconcerten! Luisterend naar de reacties van het publiek heeft Airchestra een mooi programma neergezet, wat natuurlijk mede te danken was aan de meewerkende solisten; Misae, Eveline, Yoshimi, Daphne en het voortreffelijke tangodanspaar Cassandra en Frank.

Zaterdag verzamelen bij het meeting point op Schiphol. Alle voorbereidingen getroffen en om 12.15 uur gestart met het concert in het Crew Center. Waarbij het grappig was dat het  een 'doorlopend publiek' betrof, ook applaus van beneden, dus Airchestra is zeker gehoord. Het was een mooie opmaat voor het concert op zondag en de eerste keer dat het orkest compleet was.

Zondag om 12.45 uur verzameld en om 13.00 uur ingespeeld. Het werd wat passen en meten qua ruimte (we groeien uit de kerk!), maar uiteindelijk vond ieder een plek van waaruit hij/zij kon spelen. Heerlijk te horen dat het orkest groeit, ook qua performance! Het voelt als een warm bad.
Rossini direct flink de kerk ingeblazen en daarna heerlijk zwijmelen op de muziek van Piazzolla. Maxima zou trots geweest zijn! Het was zeker gevoelig! Het publiek bleek blij verrast door de opkomst van de dansers, die uit het niets ten tonele verschenen. Prachtige bewegingen en wat een inlevingsvermogen. Hulde!

Het intermezzo van Fauré volgde, uitgevoerd door Eveline en Misae. Mooi te horen dat ook de cello een voortreffelijk solo instrument is. Misae en Yoshimi vervolgden daarna met een virtuoos pianostuk van De Falla. Zeer indrukwekkend.

Na een korte pauze Saint Saens waarbij Daphne het stuk knap romantisch dan weer gepassioneerd bracht. Het orkest ging hier geweldig in mee. Als klap op de vuurpijl Grieg. Gaaf om nu alle vier de delen in zijn geheel te horen. Zo werd het een prima afgerond geheel. Met dank aan Jeannine voor de goede leiding en alle gastspelers die Airchestra ondersteund hebben.
Leo Piek wordt hartelijk bedankt voor het nemen van de foto's op zaterdag!

Groet Yvonne