Leden (alfabetische volgorde)
Ik ben Jelle Alkema, 49 jaar. Ik werk sinds 1990 bij KLM, op dit moment als Senior Purser. Ik begon ooit heel jong met dwarsfluit spelen. Alles van Thijs van Leer en James Galway wilde ik naspelen. Ik heb tijdens mijn jeugd jarenlang in een harmonieorkest dwarsfluit en piccolo gespeeld ("Canite Tuba" uit Lisse). Hoewel ik zelf niet katholiek ben speelde ik ook vaak in de katholieke kerk. Mooie akoestiek!

Toen ik 18 was ontdekte ik ook de tenorsaxofoon. Ik heb nadat ik dat had geleerd (en na wat klachten van de buren)  in heel wat coverbands gespeeld, en leerde improviseren op fluit en sax.
Ik vind pop en jazz nog steeds erg leuk, en speel inmiddels ook piano, schrijf liedjes.
Maar ik ben dankzij Airchestra ook weer helemaal terug bij mijn eerste liefde: de dwarsfluit waar het ooit mee begon.
Het is voor mij erg leuk en uitdagend om te mogen bijdragen aan de mooie klassieke  stukken en met een grote groep mensen muziek te maken. Met elkaar je passie delen en steeds beter worden, dat blijft het leukste wat er is!
Dus kom meespelen of luisteren bij een concert. Graag tot ziens!
Ik ben Tom Benes,  werk sinds 2000 bij KLM nu in de functie van purser.
Op mijn 12de ben ik begonnen met cello spelen en daarna overgegaan op de contrabas. Ik heb een paar jaar gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Luit.
Het samen musiceren is heerlijk, ik heb al in vele orkesten meegespeeld o.a. het Haags Jeugd Orkest, het Atheneum Kamer Orkest en Bellitoni.
Sinds 2011 speel ik bij Airchestra eerst op de cello en nu op de contrabas. 
Het combineren van KLM en muziek maakt het extra leuk.

Tom
Ik ben Misae Endo. Ik werk sinds 1989 bij de KLM, eerst als Japanse stewardess en sinds 1993 vlieg ik als Nederlandse stewardess.
Ik ben begonnen met orgel les toen ik 3 jaar oud was en op 5 jarige leeftijd veranderd naar pianoles. Ik speelde 5 - 6 uur per dag piano toen ik nog in Japan woonde en speelde graag Chopin, Debussy en List. 
Mijn piano lerares wilde dat ik naar het conservatorium zou gaan, maar ik wilde zo graag stewardess worden sinds ik klein was, dus ging ik in Engeland Engels studeren.
Maar ik bleef wel pianoles nemen en nu geef ik regelmatig concerten in Tokio samen met de andere Japanse amateur pianisten.
Ik vind het leuker om met iemand samen te spelen dan solo, zoals “ensemble”, “quatre-mains” of “Piano duo”. 
Mijn leukste herinnering tot nu toe is dat ik “quatre-mains” samen met Wibi Soerjadi mocht spelen op een KLM personeel feest in 2007. Ik heb later gehoord dat het voor Wibi de eerste en de enige keer was dat hij “quatre-mains” gespeeld had.
Samen met een orkest te spelen was ook een van mijn dromen en ik heb daarvoor ook dwarsfluitles (2 jaar) en vioolles (1 jaar) genomen tot ik naar Nederland ging verhuizen.
Daarom ben ik nu heel blij dat ik de kans kreeg om samen met Airchestra te spelen. Ik vind het echt heel gezellig en spannend om met een grote groep mensen samen muziek te maken. Ik geniet van het “Team Work” precies zoals aan boord van de KLM!
Ik vond het ook heel leuk om de Harp partij met piano te spelen, of Grote trom of Triangle te spelen ipv piano ;)
Dank jullie wel allemaal dat ik mee mag spelen♡
Hallo Airchestra-fan!


Mijn naam is Daphne Hendriks, 27 jaar. Ik speel viool in Airchestra. Viool spelen doe ik al vanaf mijn 7e en doe dit nog steeds met alle liefde. Vanaf mijn 14e heb ik bijna 5 jaar op de vooropleiding van het conservatorium in Den Haag gezeten, maar op mijn 19e besloot ik naar de vliegschool in Eelde gegaan om piloot te worden. Nu werk ik alweer 5 jaar bij de KLM. Ja, zelfs de tijd vliegt! Sinds een jaar doe ik als concertmeester en secretaris mijn best om Airchestra net zulke mooie muzikale vleugels te geven. Dan hoop ik, dat als u tijdens het concert even uw ogen sluit, wij u in de wolken kunnen brengen...

Groeten, Daphne Hendriks
Hallo Airchestrafans!!!


Ik ben David Linder!
Ben 51 jaar en geboren getogen op Curacao!
In mijn familie werd altijd naar klassieke muziek geluisterd!
Op mijn 10e werd ik op vioolles gezet maar dit was geen groot succes want ik wilde nooit oefenen!
Ik speel hobo vanaf mijn 14e!
Dat is heel toevallig gegaan! Eigenlijk wilde ik dwarsfluitlessen gaan nemen. Maar daar was een wachtlijst voor !! Er werd mij aangeraden om voor hobo te kiezen dus zodoende!!
In mijn tienerjaren zat ik in het Curacaosch jeugdorkest!!
Na mijn vertrek naar Nederland in 1979 heb ik tussen mijn 18e en 31e niet aan muziek gedaan maar sinds een jaar of 20 speel ik weer met veel plezier.
Ik heb 6 jaar in een symphonieorkest ( OVIO) gezeten waar ik nog af en toe als gastspeler in deelneem.
Sinds een half jaar in het KLM Airchestra waar ik met veel plezier naar toe ga op de maandagen zolang het vliegrooster het toelaat.

Hoop dat jullie eens de mogelijkheid hebben om onze concerten bij te wonen.

Groetjes David
Hallo mijn naam is Vyron Lymberopoulos (1967-)

De eerste voorzitter van Airchestra en sinds 1989 werkzaam bij KLM.
Muziek maken als hobby doe ik al vanaf mijn 11e levensjaar.
Viool spelen en noten lezen pas sinds juni 2010. Waarom heeft dat zo lang geduurd zal je afvragen?
Vroeger droomde ik ervan om in een symfonie orkest viool te spelen, net als mijn grootvader.
Die droom is veel te lang verdrongen. Door een combinatie van toevalligheden en mensen die je leert kennen ontstaat opeens Airchestra!
Het beste is dat je met veel van die mensen samen de mooiste muziek mag maken die ooit geschreven is, iedere week weer.

Vyron

Dag allemaal,
Sinds juni speel ik fagot bij Airchestra, eerst als invaller en nu als vast lid. Muziek maken doe ik al sinds mijn achtste, maar ik speel pas zeven jaar fagot. Daarvoor heb ik eerst jarenlang met veel plezier euphonium gespeeld, waar ik een paar maanden geleden mee gestopt ben. Ik had gewoon geen tijd meer voor beide instrumenten. Met mijn fagot heb ik het al druk zat: twee vaste orkesten, twee fagottrio’s, elk najaar het orkest van de Leidse operettevereniging en zo nu en dan wat losse projecten. Daarnaast heb ik gelukkig ook nog tijd voor mijn leuke baan bij het ministerie van FinanciĆ«n. Sinds mei 2012 werk ik daar bij het Agentschap van de Generale Thesaurie, waar onder andere de staatsschuld beheerd en gefinancierd wordt. Mijn werk heeft dus niets te maken met luchtvaart, maar ik heb wel veel ervaring met het vliegen met muziekinstrumenten. Misschien dat ik me daarom zo thuis voel bij Airchestra... Of zou dat komen doordat al jaren naar volle tevredenheid in Nootdorp woon, op het voormalig vliegveld Ypenburg?
Groetjes Martine


Ik ben Romee Rutgers van der Loeff. Ik vlieg sinds 1998 bij KLM en werk nu in de functie van tweebander. Dit doe ik in een 50% dienstverband, want ik heb ook nog 2 kleine kinderen thuis. Viool speel ik sinds mijn 7e jaar. Tot mijn 18e heb ik les gehad van mijn vioolleraar die zelf in het Gelders orkest speelde. Van begin af aan heb ik in orkesten en ensembles gespeeld. Samen muziek maken vind ik veel leuker dan thuis studeren! Nu speel ik in Con Brio (een symfonieorkest in Amsterdam) en in Airchestra!


Mijn naam is Arthur Stokmans, 49 jaar, en werkzaam bij Cockpit Crew Coƶrdinatie in het OCC.
Sinds mijn kindertijd spreekt klassieke muziek mij zeer aan. Zo’n 12 jaar lang speelde ik eerst sopraan- en later alt-blokfluit. Daarna heb ik meer dan 20 jaar geen instrument bespeeld, maar 8 jaar geleden ben ik begonnen met de klarinet. Naast het volgen van mijn lessen komt het er, voornamelijk vanwege m’n onregelmatige werktijden, helaas weinig van om met anderen te musiceren.
Ik was aangenaam verrast toen ik las over Airchestra, gericht op klassieke muziek, en dat dit orkest zou willen uitgroeien tot een symfonie-orkest en dus naast de strijkers ook blazers nodig heeft! Wat wil een KLM-er nog meer dan “binnenshuis” met andere amateur-musici samen te kunnen musiceren? Het is fantastisch om met elkaar mooie muziek te maken en daaraan veel plezier te beleven.
Wanneer Airchestra een uitvoering geeft, hebben ook buitenstaanders de gelegenheid iets van het enthousiasme van dit orkest te kunnen ervaren en te genieten van de mooie klassieke muziek die ten gehore wordt gebracht. Houdt ons dus in de gaten! En graag tot ziens!

Arthur.
Mijn naam is Gijs Tilleman en speel viool als hobby.
De interesse voor muziek ontwikkelde zich in een periode waarin Nederland 
verwikkeld was in W.O.II. 
Onderwijs in cultuur was er daardoor matig of helemaal niet. 
Radio’s moesten ingeleverd worden. 
Mijn stad Nijmegen had door een vergissingsbombardement haar centrum
verloren. Aan alles was gebrek o.a. woonruimte, scholen etc.
Toch was het stadsbestuur zo inventief om lessen in cultuur al snel 
door te laten gaan o.a. bij de docenten thuis. 
Ook tijdens mijn werk en studie (werktuigbouw) in Amsterdam gingen de
lessen, zij het met tussenpauzen, gewoon door.

Praktijk:
20 jaar orkestervaring bij het Amsterdams Symphonieorkest Con-Brio 
waarin ik nog steeds speel. 
Buiten klassieke repertoire wordt veel uitdagende en moderne muziek gespeeld.
Koorbegeleidingen zoals Opera-Operette-religieuze-en filmmuziek met film 
staan regelmatig op het programma.
In de Obrechtkerk in Amsterdam speel ik regelmatig mee 
ter begeleiding van het koor in missen van Mozart , Haydn,Schubert etc.

Airchestra:
Het is plezierig en spannend om mee te spelen in een orkest in wording; 
temeer daar de leden uit de wereld komen en werken met de 
producten waaraan ik 34 jaar bij Fokker aan gewerkt heb. 
Bovendien zijn het aardige mensen en ik hoop nog lang mee te kunnen spelen.
Eleanore Troost,
Speel sinds mijn 12e vioolOp mijn 16e in de vooropleiding van het conservatorium Tilburg. Onderwijsbevoegdheid viool gehaald in 1984. Na een periode van vioollessen geven op diverse muziekscholen en zelf musiceren in verschillende ensembles, een opleiding aan de Webster University voltooid. Sinds 1989 bij KLM, begonnen bij KLM Information Technology en daarna Cargo, waar ik op dit moment me bezig hou met AF KL produkten portfolio.
Vanaf 2011, naast mijn werk, bezig met 3-jarige ambachtelijke Keramisten opleiding in Gouda.
Sinds half 2012 weer met veel plezier  aan het musiceren bij Airchestra met collega’s uit diverse hoeken van de KLM en daarbuiten. Wat een genot samen muziek te maken !