zaterdag 31 mei 2014

Repetitieverslag 28-05-2014De zomerconcerten staan al bijna voor de deur, we hebben vanaf nu nog slechts 3 repetities te gaan! Met dat gegeven had ik een grote opkomst verwacht vandaag, maar niets was minder waar. Gelukkig bleef Jeannine heel optimistisch. Met veel enthousiasme, engelengeduld en precisie wist ze de ritmes en dynamiek van Piazzolla’s Oblivion en Libertango voor de pauze op ons over te brengen. Al zingende kregen we de ritmes goed in de vingers. We hebben de neiging te hollen, waardoor de samenhang tussen de secties verdwijnt. Jeannine vroeg ons opnieuw heel goed te luisteren naar elkaar in plaats van naar haar te kijken, om in deze partijen te leren s├ímen te spelen. Dit bleek een effectieve methode. De tangodansers zullen een kers op de taart zijn wanneer we deze prachtige stukken uitvoeren. Zij repeteren 11 juni overigens mee.

Na de pauze hebben we ons wederom ontfermd over deel 1 van Peer Gynt. De noten liggen nog steeds niet overal lekker in het gehoor. Vooral bij de moeilijke loopjes voor strijkers schort het aan zuiverheid en timing. We hebben er die avond weer met verschillende tempo’s op geoefend. Aan het einde klonk het goed, maar voor dit soort oefeningen is nu eigenlijk geen tijd meer voor in de repetities. De tijd begint nu echt te dringen, dus repeteer de loopjes elke dag even! –aldus Jeannine.

Om toch allemaal ontspannen naar huis te gaan, eindigden we de repetitie met deel 2 van Peer Gynt. Dit wordt prachtig als we de dynamiek goed weten vast te houden! Er zit zoveel spanning in de akkoorden, Jeannine liet ons expliciet de verschillen horen tussen de forte en de piano akkoorden. Nu we ons daar nog meer bewust van zijn, kunnen we het ongetwijfeld nog sterker tot uiting laten komen!

Een fijn weekend,


Suzanne