vrijdag 23 mei 2014

Repetitieverslag 21 mei

Storm op komst?

Het leek er wel op, er heerste een uitgelate sfeer deze avond. En dat is mooi, daardoor lijkt de samenhang in de groep alleen maar groter te worden en dit bevordert zeker ons samenspel.
De muziekstandaards en het slagwerk waren deze avond gevlogen. Gelukkig nemen veel musici de eigen standaard tegenwoordig standaard mee.
Mooi te zien dat er deze avond veel violisten aanwezig waren. We zijn daar erg blij mee! Het geeft lekker veel body en voelt als een warm bedje.

Na de landing werd de Havanaise ingezet. Daphne liet een mooie vioolsolo horen. De onderliggende bedding van het orkest voor haar spel wordt steeds zekerder. Wel dienen we goed naar haar spel te blijven luisteren, zodat we gelijk in tempo blijven. Zeker door de wisselingen 2/4 - 4/4 blijft het opletten.

Na de pauze Peer Gynt. Morgenstimmung. Een lieflijk klinkend stuk. Echter het toneelstuk nalezend blijkt Peer een egoistische slavendrijver te zijn geweest, die zijn moeder, Aase, bijna de dood in joeg. Uiteindelijk komt hij tot inkeer en komt het natuurlijk goed. Wil je weten waarom Peer verandert in een ui? Klik hier voor de wijze lessen uit zijn leven.

Na dit stuk werden de blazers bedankt en werd het podium aan de strijkers over gelaten.

Op de Facebook pagina van Airchestra staat een link naar de flyer van het concert van 22 juni. Het verzoek aan iedereen is om de informatie zoveel mogelijk ook zelf te delen met familie, vrienden en kennissen. Dit helpt enorm om een mooie opkomst te verwezenlijken.

Groet Yvonne