zaterdag 22 februari 2014

Repetitieverslag 19 februari

Een mooie repetitieavond weer vanavond met een zeer goede opkomst. Jeannine geeft aan dat zij in het repetitieschema de komende tijd zal vermelden welke stukken er op een bepaalde datum gerepeteerd gaan worden. Klik op het vlakje, en de titels van de stukken verschijnen! Erg handig, dank daar voor :-)

Wat hebben wij deze avond zoal doorgenomen. Curacao van Maduro, een lekker stuk, waarvan naar verwachting het tempo nog wat opgevoerd gaat worden ;-) Het beeld van een diner dansant op een cruiseschip kwam voor ogen. Een lekker ritmisch geheel!
De bergkoning voerde in zijn hal  zijn dans steeds misterieuzer op. Het stuk begint al lekker spannend te worden. Als we goed letten op de cresendo's en de versnellingen is het een heerlijk stuk, waar we af en toe lekker fel uit de hoek mogen komen.

Na de pauze de Havanaise van Saint Saens. Even aanvoelen hoe het tempo ligt, verrassend is het in ieder geval. Wel is het zaak goed te blijven tellen in dit stuk, er zijn veel maten rust. Na verloop van tijd zullen wij onze inzetten steeds beter herkennen, wat zeker zal helpen. Lekker om te doen.

De Griekse dans is nog een uitdaging. Speciaal voor ons gecomponeerd!, zoals Vyron aangaf door een vriend van zijn vader !!! Voor sommige partijen kunnen we wellicht bekijken of de handmatig uitgeschreven delen in een format gegoten kunnen worden, dit bevordert de leesbaarheid van het stuk. Heel grappig te horen dat de Griekse elementen goed naar voren kwamen. Wellicht een uitdaging voor 21 juni, anders kan hij altijd in de rebound op een latere datum wat mij betreft!!! Het is wel leuk als 'luchtvaartorkest' het internationale teintje te behouden.

Een lekkere repetitie gehad.

Groet Yvonne