donderdag 10 juli 2014

Repetitieverslag 9 juli 2014

Zo, dat is even een kater: The Day After, zullen we maar zeggen.
De repetitie van Airchestra begon om half acht, een half uurtje eerder, zodat een ieder nog in de gelegenheid was snel thuis, of in het caf√© aan de ringvaart, de voetbalwedstrijd Nederland-Argentini√ę te kijken. Fijn dat er toch nog zo veel Airchestrianen naar Badhoevedorp waren gekomen. Airchestra speelde deze avond in ieder geval de sterren van de hemel, daar kan het niet aan gelegen hebben.

Het was vandaag de tweede sessie met Johan Olof. Johan had zijn viool meegebracht zodat hij af en toe kon laten horen, en voelen, hoe bepaalde passages zouden moeten klinken. De eerste helft startte met Schubert deel 2. Even wennen in het begin. Hoe voelt de maat? Die loop zit er nog niet goed in, moet echt bestudeerd worden! Johan vertelde tussendoor ook enkele weetjes over Schubert, leerling van Salieri, net als Beethoven overigens. Goed om te horen voor het inlevingsvermogen en begrip van de tijdsgeest. 
Ook werd goed aangegeven wat wij zouden moeten horen: “Dit moet klinken als het signaal van een hoorn, het sein - wij komen eraan;  hier bevinden we ons in de krochten – donker dus; nu vooral dolce - dus heel lieflijk.” Je krijgt bij zo’n stuk dan toch een bepaald beeld dat helpt in de opbouw.

Na een korte pauze stortten we ons op de tweede helft: Bruckner, Marsch in d-moll. Een mars dus en zo dient het ook gespeeld te worden. Mooie passages om te horen en zeer afwisselende delen. Ook hier weer even in het tempo komen. Noteer vooral op tijd van elkaar de aantekeningen die Johan heeft meegegeven.
Om kwart voor 10 konden we ons opmaken voor de halve finale. Het was een constructieve avond.


Airchestra was:

D1

V1-2  V2-3 A-1 C-3
     Fl-2 Hb-1 
  Kl-2 Fa-2 Tb-3