vrijdag 13 juni 2014

Repetitieverslag 11 juni

Vandaag was het plan om dit keer zonder koffie te beginnen, want we hadden een vol programma. Er waren veel orkestleden aanwezig. De stoelen zonder leuning werden schaars.
Uit Amersfoort verwelkomden wij danspaar Frank en Cassandra, in prachtige zwart met rode danskleding. Vanwege hun aanwezigheid begonnen we met Piazzolla: Oblivion en Libertango.
Wat kwam het moeizaam op gang! Jeannine had het gevoel in stroop te roeren met haar baton.
Gelukkig liet het danspaar zich niet uit het veld slaan, en brachten een en ander prachtig visueel in beeld. En dat op 2 vierkante meter tussen de piano en de cello's.

Bij beide stukken blijft de dynamiek belangrijk. Zacht spelen als anderen "soleren", zoals bijvoorbeeld de klarinetten. Na enig oefenen kregen we het ritme van de tango wel weer te pakken. Libertango wordt naar het einde steeds zachter, dit moet nog iets mooier geleidelijk gaan. En gelijk.

Daarna voor de pauze nog Rossini. Wat was er aan de hand, ook weer moeizaam. Na de pauze weer opgepakt en daarna ging het wat beter: toch die koffie gemist? Het moet nog meer muziek maken worden, we spelen steeds ergens naartoe, het is een geheel. Ook voor de tempowisselingen goed naar Jeannine kijken.

Tenslotte Grieg. Zowaar deel 1 in een keer doorgespeeld. Maar Jeannine wist nog genoeg te bedenken en aanwijzingen te geven om het te verbeteren. Inclusief een Noord-Afrikaans en dus geen Scandinavisch gevoel.

De blazers hoorden deel 3 mooi klinken terwijl zij hun spullen al inpakten. Een aantal kregen zowaar balletneigingen. Geïnspireerd door de muziek en het tangopaar?

Ten slotte: Wij verwelkomen klarinettist Carlo die lid is geworden! Hoera!

Airchestra was
                D-1
cb-1 vc-4 va-2 vi2-6 vi1-4
  fa-1 kl-2 hb-2 fl-1 hrn-3
          trbn-1 tpt-1
             perc-1

Generale repetitie 18 juni, tot dan!

groet Jelle