donderdag 20 maart 2014

Repetitieverslag 19 maart 2014

De paashaas had Badhoevedorp al vroeg bereikt. De paaseitjes smaakten heerlijk tijdens en voor de pauze en waren aan het eind van de avond dus gewoon op......zo ook de Pim's koekjes. Leden die niet aanwezig waren kunnen de volgende repetitie nog genieten van de Zaanse Kermiskoekjes, niet te verwisselen met de Kermisklanten. Een nieuwe muzikant, Jan werd deze avond verwelkomd op altviool!
 
Als eerste werd tijdens deze repetitie Rossini aangepakt. Strijkersdelen en blazersdelen werden door Jeannine goed onder elkaar gezet. Blijf vooral goed luisteren naar elkaar en durf je partij ook te spelen. Er mag af en toe echt volume, kracht en activiteit bijgeschakeld worden. Stoom erop! (en natuurlijk....soms ook niet)
 
Na de pauze de Havanaise doorgespeeld. De solo vioolpartij van Daphne klonk al fantastisch. Hierdoor kwam er duidelijkheid in het stuk. Jeannine gaf aan dat het handig is als je het stuk via Youtube een aantal keer beluistert en je partij meeleest. Omdat het stuk veel rusten bevat kun je zo goed onder de knie krijgen waar jouw aandeel in het geheel ligt. Ook is het zaak goed naar elkaar te luisteren. Stukken moeten echt precies optijd samenvallen. Het is handig om daar de komende tijd goed op te letten. De strijkers en blazers kwamen ook onafhankelijk enkele keren aan bod. Hierdoor kunnen we goed horen waar we elkaar aanvullen. En dat het belangrijk is het stuk echt gelijk onder elkaar te krijgen.

Een goed resultaat deze avond en lekker gespeeld!

Airchestra was vanavond:

D1
V1-4  V2-2 A-2 C-2
Hb-1 Fl-2 Fa-2 Tmp-1 Tmb-1
 
Groeten Yvonne