zaterdag 15 maart 2014

Repetitieverslag 12 maart 2014

Een mooie bezetting deze avond, met 22 musici staat er al een mooie basis. We mochten deze avond ook paukenist Olfert verwelkomen. Samen met Misae die de grote trom voor haar rekening nam gaf dit een extra dimensie aan de repetitie. Het wordt allemaal steeds mooier en voller.

Handig is dat Jeannine tegenwoordig in de Excel sheet aangeeft welke stukken we op welke avond gaan repeteren. Wederom het verzoek om de presentielijst op voorhand zo goed mogelijk in te vullen. Als je niet weet hoe, geef de informatie dan door aan een van de andere leden die het voor jou plaatst. Geef data dat je aanwezig kunt zijn zo vroeg mogelijk door. Aan de hand van deze aanwezigheidsopgave van de leden kan Jeannine bepalen welke stukken er gerepeteerd gaan worden. Dit verhoogt de efficientie voor in ieder!

Vol overgave gestart met de Ouverture van Rossini. Het begint hier en daar al lekker dramatisch te klinken met flink volume en mooie afnames. De verschillende secties met elkaar laten spelen. Er is nu ook mooi de tijd om extra aandacht aan bepaalde passages te besteden en uit te diepen.

Na de pauze kwam Grieg op de lessenaars. De Bergkoning begint steeds spannender te worden je voelt hem steeds beter rondwaren door de repetitieruimte. Morgenstimmung is qua muzieklijn dan weer het compleet tegeovergestelde en een heel mooi contrast.

Lekker veel kunnen doen en een ieder ging met een voldaan gevoel huiswaarts.

Airchestra was vandaag:

               D1
V1-3  V2-2 A-1 C-4
       HB-2  FL-2
TB-2 FA-2 KL-1 HR-1
            PA-1 TR-1

Groet Yvonne