zondag 15 december 2013

Geslaagde concerten Airchestra
Afgelopen weekend heeft Airchestra twee geslaagde concertuitvoeringen gegeven op Schiphol en in de Maarten Lutherkerk in Amsterdam. De muzikanten van Airchestra kijken terug op een mooi muzikaal weekend.

Op zaterdag 14 december waren alle musici, onder leiding van dirigente Jeannine Caland, aanwezig in Vertrekhal 2 van Schiphol. Passagiers en medewerkers van de luchthaven werden getrakteerd op een muzikaal klassiek programma. Het orkest werd opgesteld bij balie nummer 11, midden tussen de vliegoperatie. Het was een zeer aparte ervaring om in deze ruimte melodieën van Sibelius, Elgar, Haydn, Fauré, Waldteufel en een Christmix ten gehore te brengen. Passagiers en medewerkers waren zichtbaar verrast en zeer gecharmeerd van het orkest. De akoestiek van de ruimte viel de musici alleszins mee. Een verkorte versie van het programma werd tijdens een tweede set herhaald.

In de Maarten Lutherkerk volgde zondag 15 december de tweede concertuitvoering. Airchestra vertolkte hetzelfde programma als op de zaterdag. Warme klanken bracht het orkest hier ten gehore voor het publiek.

De jonge en getalenteerde pianiste Ophélie Dimmendaal verzorgde een geweldig piano concert, waar het publiek zichtbaar van onder de indruk was. Wij zullen in de toekomst zeker nog veel van Ophélie horen!

Airchestra dankt alle muzikanten die, ter aanvulling van het orkest, deze zaterdag en zondag mee hebben gespeeld en wenst iedereen fijne feestdagen en een muzikaal 2014 toe !

Yvonne