donderdag 24 oktober 2013

Repetitieverslag 23 oktober

Goed dat Vyron nog gemaild had standaards mee te nemen anders was het weer een waar stoelenfestijn geworden. Af en toe neemt de KLM Harmonie de standaards mee voor een optreden, dus wel handig regelmatig je eigen standaard mee te nemen.

De repetitie begon met de Pavane. Eerst 1 maal van begin tot het einde doorgenomen, daarna in delen per sectie terug gepakt een door Jeannine aandacht besteed aan de diverse overgangen. Belangrijk is goed naar elkaar te luisteren.  Let ook op intonatie en alle dynamieken die aangegeven zijn in het stuk.

In de pauze gezellig koffie en thee gepakt. Edward kwam met een ontwerp van een affiche wat er erg mooi uit zag. De verspreiding gaat deze week plaatsvinden. Wellicht dat jullie als leden zelf het affiche ook digitaal kunnen verspreiden onder familie, vrienden en bekenden. Hoe meer publiek, hoe meer vreugd! Het orgineel volgt z.s.m. Houd hiervoor je mailbox dus in de gaten!

Na de pauze in Waldteufel gedoken. Een 'teufel' blijft hij! Iedereen kan de komende weken nog goed op zijn ofhaar lopen instuderen. Ook hier, blijf goed naar elkaar en naar de stemming luisteren. Dat helpt enorm om het stuk tot zijn recht te laten komen! Wel begint het al stukken beter in het gehoor te liggen :-) En het tempo. Ja, ja, dat wordt opgevoerd! Maar we hebben nog een aantal weken de tijd dus dat moet lukken.

De volgende repetitie staat gepland op woensdag 30 oktober aanvang 19:45 uur.

Airchestra was vanavond:

              D-1
VC-2  V1-4 V2-4
Fa-2 K-1 FL-2 H-1

Groet Yvonne