zondag 2 juni 2013

Airchestra Flight

 Flight 1


In Februari kwam er een uitvraag voor muzikanten voor een eenmalige uitvoering van het Requiem van Mozart  op een conferentie van het Schiller instituut in Duitsland. Uiteindelijk zijn twee KLM Airchestra leden, 's ochtends  IPB,  naar Frankfurt gevlogen, met KLM 1763 uitgevoerd door KLM cityhopper.
We vertrokken van de polderbaan en,  je gelooft het niet, we landen in Frankfurt ook op een soort polderbaan (de nieuwe 25R).
In de Business class mag je twee stuks handbagage meenemen, dus een trolley en een viool koffertje was oké. We moeten nog uitzoeken of je IBP ook een Cello kan meenemen in de cabine. Beter is een instrument te huren voor een paar dagen.
Alle muzikanten uit verre landen hebben dat gedaan. Uiteraard werd dat door de organisatie ter plaatse geregeld.
's Middags gelijk aan de bak voor de eerste repetitie onder leiding van  een professioneel dirigent. Een aimabele en inspirerende man.
Het was een internationaal gezelschap, Spaans Russisch, Deens, Zweeds, Frans, Italiaans, Duits en Engels maar ook  Amerikanen uit Colombia, Argentinië,  Mexico en natuurlijk de Verenigde staten. Twee muziekstudenten uit Korea, de beide klarinettisten.
De dag voor de uitvoering hebben we drie repetities gedaan. Met name de tweede zal ik nooit vergeten  omdat we toen voor het eerst met het koor samen oefenden. Enorm indrukwekkend! 
Op de dag zelf hebben we samen nog een groep repetitie gehouden. De conferentie was ondertussen in volle gang.
Op Zaterdag avond was het zover. Na de Aria's van Verdi was het onze beurt. Kijk op deze link voor het resultaat.
De volgende dag al weer vroeg uit de veren om met Lufthansa 988 terug te vliegen naar Amsterdam.  Aangezien we in economy waren geboekt moesten we onze trolley's inchecken. Frankfurt heeft centrale security en dat moet je wel even inplannen wat betreft de tijd. Ondanks de Polderbaan waren we keurig op tijd weer thuis. Op het laatste moment hebben we nog een foto genomen bij de bagage band.
Ga jij mee met de volgende Airchestra Flight?