dinsdag 14 mei 2013

Repetitieverslag 13 mei


Soms loopt een dag anders dan je dacht dat hij zou lopen...........


Een beetje een Cruyffiaanse uitspraak maar ik denk dat je het wel snapt als je het begrijpt.
De dag liep anders. Voor deze repetitie was dit voor een aantal leden zeker het geval. Na wat vertraging om 19.45 uur aangekomen in Badhoevedorp. Hier stonden een aantal orkestleden te wachten om naar binnen te kunnen en een lekker bakje koffie te nuttigen. Ook dit  liep even anders. Geen koffie maar meteen repeteren!

Drie invallers waren nieuw voor mij. Dit waren Ivette, Erica en Jeroen. Wat een kanjers! Meteen vol van start en dat ging super!

We begonnen met Holst. Deel 1 en 3 doorgenomen. Af en toe met wat zwaaien en luisteren naar elkaar ging het goed. Helaas weinig verdieping. Dan missen we toch echt onze dirigente.

Verder met Mozart dat we in oefentempo in 1 keer konden doorspelen! Hierna nog wat punten aangestipt en toen aan de koffie.

Na de korte break hebben we ons gewaagd aan Bartok. De delen worden attacca gespeeld dus een oproep aan een ieder om de  eigen partij zo te plakken zodat de delen achter elkaar gespeeld kunnen worden, zonder een sneeuwstorm van papier te veroorzaken tijdens het concert J

Hierna namen we afscheid van de blazers en gingen de strijkers nog verder met het tweede deel van Holst.

Volgende week weer een “gewone'' repetitie.
Let op: dit betreft  op maandag 20 mei een avondrepetitie !!!!!!!!
 
Tot volgende week.

Groetjes Wiebeke
 
Airchestra was:
 
V1 - 2
V2 - 0
Alt - 2
Celli - 2
CB -1
Fluit -1
Klarinet - 2
Fagot -1