donderdag 14 februari 2013

REPETITIE VERSLAG


Repetitie verslag 11 februari
 
Op deze maandagavond waren 7 Airchestra leden aanwezig. Cora en Yvonne hebben hun aanmeldingsformulier ingeleverd en zijn nu ook officieel lid geworden.
Het orkest is dus een hobo en dwarsfluit rijker. Wel zijn we nog naarstig opzoek naar violisten. David maakte een inventarisatie van te benaderen personen.
 
Het was een koude avond en dat merkte je goed in de oefenruimte, vandaar dat besloten werd in de kleine ruimte te repeteren.
Strijkers positioneerden zich aan een kant, de blazers namen hier tegenover plaats.
 
Om erin te komen werd gestart met het repeteren van Holst. Eleanore nam het voortouw en zorgde ervoor dat alle partijen onder elkaar kwam te staan. Dit is nog wel een punt van aandacht. Over het algemeen klonk het al heel behoorlijk.
Daarna volgde de symphonie van Mozart. Een lekker pittig stuk, dat hadden verschillende orkestleden al op iTunes en Youtube ontdekt. Er werd daarom besloten dit stuk in een rustig tempo te repeteren. In delen namen we het stuk door. Er zitten wat lastige passages tussen, waarbij we nog moeten gaan ontdekken hoe dit precies in het geheel past. Uiteindelijk werd de eindstreep gehaald. Het is wel een fantastisch stuk, dus als we goed repeteren is het heerlijk om het te mogen spelen.
 
Beethoven is ook een prachtig, gedragen stuk. We misten hier echter wel de ''solistische'' viool. David ving dit erg mooi op door de melodie mee te neurien! Het is een bekende melodie, mooi meeslepend dat helpt ons wel om de eerste aanzet te geven. Er zitten in verschillende partijen veel rusten. Dus het blijft goed tellen!
 
We sloten de avond af met Bartok. Alleen het laatste deel wer overgeslagen i.v.m. de tijd. Ondertussen was het al ver na 10 uur.
 
Iedereen bedankt voor de leuke en inspirerende avond.
 
Groet Yvonne
 
Airchestra was:
 
0
0/1/1/1/1
0/2/0/1