zaterdag 22 december 2012

Symfonie orkest AIRCHESTRA info

Geachte lezer, Welkom!

Airchestra is als idee geboren boven de Atlantische Oceaan in 2011. Om precies te zijn, tijdens een vlucht van Nederland naar de Verenigde Staten in een blauwe Airbus: Zou het lukken om een 'strijkorkest' op te richten bestaande uit amateur musici werkzaam bij de KLM?

Woensdag is onze vaste repetitie dag te Badhoevedorp,  's avonds om 19.45uur.

Vanaf 1 oktober 2014 is Johan Olof de nieuwe chef dirigent!

Op 28 augustus 2012 is Airchestra officieel een vereniging geworden, waarmee we streven naar twee programma's per jaar. De concerten zullen in juni en aan het einde van het jaar gegeven worden. Op 7 oktober 2012 vond het oprichtingsconcert van Airchestra plaats. Het was een concert in samenwerking met organist Christiaan de Vries van de Maarten Lutherkerk te Amsterdam. Op 14 december 2012 hebben wij een geweldig kerstconcert neergezet op Schiphol Plaza voor alle toeristen, passagiers, en personeel, waarna wij nogmaals in het bemanningscentrum van de KLM hebben gespeeld. Schnabbels doen we ook, bijvoorbeeld een lustrum van het VOC op 3 november, zij het met een kleiner ensemble, samengesteld uit leden van Airchestra.

Er is een artistieke commissie aangesteld om het voorbereiden van concerten in goede banen te leiden. Ook hebben we een bibliothecaris die de bladmuziek verzorgt.

Het belangrijkste natuurlijk, zijn de leden zelf. Zij vormen het orkest. We hebben momenteel 32 vaste leden en een kunnen rekenen op gastspelers die bij concerten versterken. We dromen ervan om uit te groeien tot een echt symfonie orkest!

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe enthousiaste leden!

Wellicht dat er nog vragen zijn of meer behoefte aan informatie? Schroom niet om te mailen of te bellen om eens een repetitie of concert bij te wonen.

Vacatures: Viool, Altviool, Contrabas, Hoorn en reserve Hobo

Groeten van Airchestra!

airchestra@gmail.com  
035-6782888