vrijdag 15 november 2013

Repetitieverslag 13 november



Wederom een mooie muzikale avond. Er waren helaas geen standaards aanwezig, omdat de KLM Harmonie de standaards tegenwoordig vaak heeft voor optredens elders. Vandaar deze tip: neem zoveel mogelijk je eigen standaard mee naar de repetities. Dat speelt voor je zelf waarschijnlijk een stuk prettiger. Het moet gezegd worden: er stonden nu werkelijk fantastisch creatieve bouwwerkjes opgesteld!

Jeanine begon de repetitie voor de pauze met Waldteufel. We hebben het gehele stuk gerepeteerd. De violen mogen hier en daar meer geven. De blazers kunnen de lastige loopjes nog even goed bekijken voor het concert in december. Het schiet nu op! De overgangen tussen de verschillende delen kunnen nog wat vloeiender in elkaar door lopen. Let ook vooral op de fermates en de momenten dat Jeanine inhoudt, we moeten echt goed op haar aanwijzingen letten: wat zij aangeeft qua tempowisseling, dat is cruciaal.

Na de pauze werden Chanson de Matin en de Nuit doorgespeeld. De Matin vergde nog wat opbouw hier en daar. Dynamiek en intonatie blijft hier belangrijk om op te letten.
Voor alle stukken geldt, let goed op elkaar. Probeer te luisteren en goed bij elkaar aan te sluiten qua intonatie maar ook qua stemming, af een toe is iemand net te laag of te hoog gestemd, probeer dat zelf op te lossen.

Jeanine hoopt volgende week de Xmas-mix klaar te hebben. Dan kunnen we ons daar ook nog over buigen.

Het is nog niet geheel duidelijk hoe en waar het optreden van 14 december precies plaats gaat vinden. Vyron houdt ons op de hoogte, hij is nog in onderhandeling met Schiphol. Het kan niet op Plaza, omdat hier verbouwd wordt. De KLM Harmonie haakt definitief af en speelt een eigen programma op 21 december.

Martine heeft geld opgehaald voor de koffiepot. Vriendelijk verzoek of eenieder 'iets'' wil doneren om blijvend te kunnen genieten van koffie, thee en koekjes. (hint: 5 euro was redelijk standaard)

De volgende repetitie staat gepland op 20 november. Tot dan!

Airchestra was:

                  D
CB-1 - VC-2 - V1-3 - V2-2
       FA-2 - KL-2 - FL-3

Groeten Yvonne